Boikot Barangan DAP

Boikot Barangan DAP

Wednesday, 30 April 2014

YA ALLAH !! PELAJAR BERTUMBUK SAMPAI MATI !!

KUALA LUMPUR - Seorang pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Agama Rawang dipercayai mati selepas terbabit dalam pergaduhan dengan rakannya di gelanggang bola tampar sekolah itu malam tadi.
Pelajar lelaki yang berumur 15 tahun itu dikatakan ditumbuk di muka sebanyak tiga kali sebelum mangsa terjatuh dan tidak sedarkan diri dalam kejadian 11.00 malam itu.
Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata, sebelum kejadian mangsa dikatakan telah menuduh rakannya itu mencuri alat permainannya sebelum tercetus pergaduhan antara mereka.
"Mangsa dikatakan memukul rakannya dengan tangan sebelum suspek menumbuknya di muka sebanyak tiga kali menyebabkan mangsa terjatuh dan tidak sedarkan diri," katanya ketika dihubungi Bernama.
Beliau berkata, seorang rakan mangsa yang berada di tempat kejadian telah meminta bantuan warden asrama sekolah untuk membawa mangsa ke hospital.
Namun mangsa meninggal dunia sejurus tiba di Hospital Selayang.
Abdul Rahim berkata, hasil siasatan mendapati tiada sebarang senjata tajam atau kayu digunakan oleh kedua-dua mereka.
Beliau berkat,a rakan pelajar itu telah ditahan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.
"Namun punca sebenar kematian mangsa masih disiasat," katanya. - Bernama
Ulasan - Aku sebenarnya rasa hairan. Belajar di sekolah agama, tingkatan 3 maknanya sekurang kurangnya dah 3 tahun. Pelik bagaimana tempoh 3 tahun itu masih lagi tidak dapat menjadikan kumpulan pelajar ini satu keluarga, sekurang kurangnya atas nama Islam.
Atau mungkinkah ada unsur keras dan ganas yang menyerap dan gagal dikesan. Aku harap Kementerian kena tengok perkara ini dengan serius. Bimbang nanti orang percaya, Islam itu ganas !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...