Boikot Barangan DAP

Boikot Barangan DAP

Wednesday 13 November 2013

DISAMAN KERANA MENTERI ?


AMUK  !! AKU TAK PERNAH TENGOK ABANG USUP JKK KAMPUNG AKU MARAH MACAM PETANG TADI. LEMBUTNYA MENYEBABKAN DIA KEKAL JADI AHLI JKK DAH BERPULUH TAHUN DAH .

HARI INI DIA MARAH BENAR. DIA KATA INI SEMUA MENTERI PUNYA PASAL. " KALAU MENTERI BERFIKIR , TENTU ABANG COP TAK KENA SAMAN ". KATANYA.

RUPANYA DIA KENA SAMAN DENGAN JPJ MENUNGGANG MOTOSIKAL TANPA LESEN. SEBENARNYA DAH DUA PULUH TAHUN DIA BAWAK MOTOR TAK PERNAH KENA TAHAN PUN.

NAK MALANG GAMAKNYA, HARI INI DIA KENA TAHAN DAN TERUS KENA SAMAN. MALANGNYA DIA PERCAYA , DIA KENA SAMAN KERANA JPJ SENGAJA NAK DAPAT DUIT TAMBAHAN. TAK CUKUP GAJI.

SEDIKIT SEBANYAK AKU CUBA TERANGKAN BAGAIMANA SAMAN DIKENAKAN DAN KE MANA WANG SAMAN ITU DIHALAKAN. AKU TAK TAU SAMA ADA DIA FAHAM ATAU TIDAK SEBAB PENERANGAN AKU PUN BUKAN JELAS SANGAT.

CUMA MALAM INI AKU TERFIKIR PULAK, SEPANJANG YANG AKU INGAT JABATAN PENGANGKUTAN JALAN ( JPJ ) AGAK TERTUTUP DARIPADA MEDIA.

KITA TAK BANYAK MENDENGAR TENTANG MEREKA BERBANDING PENGUATKUASA YANG LAIN. SESEKALI KITA BACA BERITA PEGAWAI JPJ CEDERA DIREMPUH, PENGUATKUASA JPJ DIANCAM.

KITA JUGA SELALU JUGA BERTEMBUNG DENGAN SEKATAN JALAN RAYA YANG DIADAKAN OLEH JPJ. BERPANAS, BERHUJAN.

AKU TAK TAU APA ORANG LAIN FIKIR. AKU RASA JPJ ADALAH JABATAN YANG AGAK TERPINGGIR, KURANG DIBERI PERHATIAN. KALAU PEGAWAI JPJ BOLEH DIANGGAP TERPINGGIR DAN TERASING, MAKA ISTERI DAN ANAK ANAK MEREKA JUGAK ADALAH TERMASUK DALAM GOLONGAN INI.

TENTUNYA DALAM KITA BERCAKAP TENTANG KEMAKMURAN NEGARA, KITA TIDAK MAHU ADA RAKYAT KITA DINAFIKAN PELUANG MENIKMATI HIDUP YANG LEBIH BAIK.

AKU RASA, INI JUGA ADALAH CABARAN BAGI PEMANGKU MENTERI PENGANGKUTAN, DATUK SERI HISHAMUDDIN HUSSEIN. JIKA BENAR JAWATAN MENTERI PENGANGKUTAN AKAN DISERAHKAN KEPADA MCA SATU MASA NANTI, AKU HARAP HISHAMUDDIN AKAN MELIHAT PERKARA INI DALAM KADAR SEGERA.

KITA TAHU WALAUPUN TIDAK DIWAR WARKAN, HISHAMUDDIN BERIKAN PERHATIAN SERIUS KEPADA ANGGOTA TENTERA, ISTERI DAN KAUM KELUARGA MEREKA.

AKU HARAP HISHAMUDDIN AKAN BERIKAN PERHATIAN YANG SAMA KEPADA JPJ PULAK. INSYAALLAH BILA ORANG TAU KEBAJIKAN MEREKA TERJAGA, ORANG TAK AKAN KATA MEREKA MENYAMAN KERANA TAK CUKUP MAKAN..


4 comments:

 1. Aku tak kisah nak jaga sesiapapun tapi masalahnya bila gaji naik, harga barang akan naik. Orang kampung jadi mangsa.

  ReplyDelete
 2. Org kg mangsa mendenye. Kalu tak ade lesen tu tak de lah lesen saman tu sdikit jer. Kalau langgar org, mati pulak tu org yg kene langgor tu camno pulak. Bodoh...... Babiko...

  ReplyDelete
 3. kau tak dapat rasa bila TONTO ikut JPJ sama sama bikin......... larry pasr baaa.....

  ReplyDelete
 4. ohh.... LORRY PASIR

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...