Boikot Barangan DAP

Boikot Barangan DAP

Tuesday, 12 November 2013

AKU TUNGGU, BILA MAMAT NI NAK CADANG ?


AKU BACA SATU ARTIKEL YANG DITULIS OLEH SESEORANG YANG AKU RASA MACAM KENAL, ALaHai Si LunCAi. (Sila klik). AKU BUKAN KATA AKU BERSETUJU SEMUA PERKARA, TAPI AKU SUKA BILA ORANG CAKAP SESUATU DIA ADA CADANGAN.

ORANG YANG CAKAP UMUM WALAUPUN SEDAP TAPI TAK ADA MAKNA, MANFAAT. YANG BANYAK CAKAP UMUM NI AKU PERHATIKAN ORANG PAS.

ORANG UMNO KENA MULAKAN BUDAYA BERCAKAP ADA MAKNA, ADA CADANGAN ATAU SARANAN UNTUK PENAMBAHBAIKAN. INI PENTING BAGI MELEBARKAN PERBEZAAN DI ANTARA UMNO DENGAN PEMBANGKANG.

AKU TUNGGU CADANGAN ALAHAI SI LUNCAI SAMPAI SEKARANG TAK TIMBUL TIMBUL. AKU NAK MINTAK IZIN UNTUK TAMPILKAN CADANGAN UNTUK DIPERHATI, DINILAI DAN KALAU WAJAR DILAKSANAKAN OLEH KEMENTERIAN PERTAHANAN, YANG MENTERINYA AKU TAHU TERBUKA DENGAN PANDANGAN ORANG LAIN.

SELEPAS TRAGEDI LAHAT DATU, GENERASI MUDA YANG TAK PERNAH MERASA SUSAH DARURAT, TAK TAHU KEZALIMAN KOMUNIS MULA MEMBETULKAN PERSEPSI MEREKA TERHADAP ANGKATAN TENTERA.

SEBAHAGIAN MEREKA TERPENGARUH DENGAN DAKYAH DAP BAHAWA TENTERA TIDAK PENTING, MAKAN BANYAK BUDJET DAN PERLU DIKECILKAN.

BILA DAH KENA SERANG, BARU KITA TAHU KALAULAH TIADA TENTERA...

AKU NAMPAK MASANYA TELAH SAMPAI ( DAN RAKYATPUN AKAN SETUJU)UNTUK HISHAMUDDIN MELALUI KEMENTERIAN MELAKUKAN SESUATU SEBAGAI MENGHARGAI PENGORBANAN TENTERA KITA.

MANUSIA NI, KALAU KITA BOLEH JAGA ANAK ANAK MEREKA, MEREKA AKAN BERBESAR HATI BAHKAN KADANG KADANG LEBIH SERONOK BERBANDING KITA JAGA DIA SENDIRI. ORANG YANG ADA ANAK TAU INI.

AKU NAK CADANGKAN MISALNYA DS HISHAMUDDIN USAHAKAN TAHUN 2013 INI KEMENTERIAN AKAN TAJA 50 ORANG ANAK ANAK TENTERA UNTUK BELAJAR BIDANG PERUBATAN.

MELAMBAK ANAK TENTERA YANG BIJAK BIJAK. PERGI SEMAK DI MRSM MISALNYA. KORANG BAYANGKAN SETAHUN KITA HASILKAN 50 DOKTOR.
( Tak payah sebut bangsa, dah tentu anak Melayu )

UMUMKAN PERKARA INI DI MEDIA. BIAR RAKYAT TAHU, KERAJAAN AMAT MENGHARGAI TENTERA. HANTAR ANAK ANAK TENTERA BELAJAR KEJURUTERAAN, FARMASI DAN MANA MANA BIDANG YANG KITA KURANG.

ATAU SESEKALI KALAU ADA MASA PERGI TERJUN KE SEKOLAH DALAM KEM. TENGAH SPM NIH ! KEM TERENDAK, KEM TLDM LUMUT. HISHAMUDDIN AKU TAHU ORANG ' HEMOI ', MESRA. BUDAK BUDAK PASTI SUKA. BALIK BAGITAU AYAH MASING MASING, MENTERI DATANG ZIARAH.

HISHAMUDDIN SUKA BENDA BENDA MACAM NI. ORANG YANG PERNAH AKTIF PEMUDA PADA ZAMAN HISHAMUDDIN TAHU PEMBAWAANNYA.

KORANG BOLEH BAYANGKAN NANTI. ANAK ANAK PEJUANG DI MEDAN PERANG INI, TAMPIL SEBAGAI PEJUANG DI MEDAN PROFESIONAL.

INSYAALLAH, KITA IKHLAS TUHAN TOLONG KITA...

3 comments:

  1. Saya sangat bersetuju supaya anak tentera dibantu untuk membangunkan diri. Saya anak bekas tentera dan akan bangga jika anak anak lain dapat manfaat walaupun masa untuk saya dah lama lepas.

    ReplyDelete
  2. Bantu sesiapa saja yang layak. Jangan bantu kerana anak tentera ke, anak polis ke. Yang paling penting kita bantu anak melayu.

    ReplyDelete
  3. Kerajaan atau menteri mesti fokus kerja masing masing baru rakyat akan percaya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...