Boikot Barangan DAP

Boikot Barangan DAP

Saturday 15 November 2014

AMBIGA KENA HALAU !

Ini baru betul. Tak payah kecog kecoh. Sampai masa buat keputusan. Aku harap negeri lain akan mencontohi Sabah. Kita tak boleh benarkan apa juga unsur yang boleh mengganggu keselamatan dan kesejahteraan rakyat bebas lepas. Tahniah Sabah...

KUALA LUMPUR 15 Nov - Bekas presiden Majlis Peguam, Datuk Ambiga Sreenevasan dilarang daripada memasuki Sabah.

Beliau dalam rancangan untuk berkunjung ke negeri itu pada 25 November ini sempena program gerakan Negara-ku yang menyaksikannya sebagai penaung.

Namun, Ambiga menerima sepucuk surat daripada Jabatan Imigresen Sabah sekembalinya ke Malaysia dari Hong Kong pada Jumaat lalu yang memaklumkannya tidak dibenarkan memasuki negeri itu.

Surat tersebut merupakan maklum balas kepada surat yang ditulis Ambiga kepada jabatan tersebut pada Selasa yang memaklumkan niatnya untuk berkunjung ke negeri itu.

Pengerusi Bersih 2.0 itu memberitahu sebuah portal berita bahawa dia hanya menulis surat tersebut untuk tujuan formal di samping mengesahkan tiada sekatan terhadap dirinya untuk memasuki Sabah.

"Mereka membalas surat saya dan menolak permohonan tersebut walaupun saya tidak memohon kebenaran untuk memasuki Sabah," katanya seperti dipetik dalam portal tersebut.

Usaha untuk mendapatkan komen Ambiga pada Sabtu tidak berhasil apabila panggilan dan mesej tidak dijawab.

3 comments:

 1. Alhamdulillah. Tahniah kerajaan Sabah. Cakap tak banyak tapi berani bertindak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tq bosku...
   kami org SABAH (yg labihnya karajaan SABAH) memang endak suka org saparti si AMBIGA ni.. panghasut parosak pangkucar kacir paranap suasana...
   minta maap saja dia blh masuk ka nagari kami apalagi utk kasi rosak kami punya parpaduan yg sudah lama tarsimput mati....
   pigilah ka tampat lain jangan kau kamari.. kasakitan kau nanti...
   tau kau SANTET kah....

   Delete
 2. Terbaiklah Sabahan..Jaga diri, jaga negeri untuk anak cucu..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...